Rasp

Een rasp is onmisbaar in de keuken

Bij het bereiden van veel gerechten komt een rasp van pas. Gebruik bijvoorbeeld een kaasrasp bij het maken van die heerlijke ovenschotel of gebruik een citrusvrucht uit je fruitschaal en maak met een citrusrasp een van je favoriete cocktails. Ook komen de schaven in allerlei soorten en maten. Zo zijn uitvoeringen met een grof blad ideaal voor het raspen van onder andere wortel, komkommer en chocolade, terwijl fijne bladen vaak gebruikt worden voor citrusschillen, knoflook en kaneel.

Een handrasp of toch een blokrasp?

Er zijn verschillende soorten raspen. De handrasp en de blokrasp zijn hier de meest gebruikte soorten van. Deze hebben een handvat waar je de rasp mee vasthoudt. Een blokrasp zet je daarentegen stevig op het aanrecht neer. Vervolgens ga je met het eten langs het blad. Een blok uitvoering heeft vaak meerdere kanten die je kunt gebruiken. Zo bepaal je eenvoudig of je grovere stukjes of juist fijne stukjes nodig hebt. Sommige uitvoeringen voor in de hand beschikken ook over deze mogelijkheid. Hierbij zitten de grovere gaatjes vaak aan de bovenkant van het blad, terwijl je aan de onderkant de fijne gaatjes vindt.

Het schoonmaken en opbergen van de rasp

Veel raspen zijn gemaakt van RVS. Dit betekent dat ze eenvoudig schoon te maken zijn en vaak zelfs in de vaatwasser mogen. Na het schoonmaken van het blad moet je deze natuurlijk opruimen. Sommige kun je aan het handvat ophangen, zodat je ze ruimtebesparend opruimt. Vooral in kleine keukens is dat zeker een aanrader.

We can't find products matching the selection.
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.